Συνταγές
Κουλουράκια επειδή μας άρεσαν πολύ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα αυγό
100 γρ ζάχαρη
50 γρ γάλα
80 ηλιέλαιο
Μια κουταλιά της σούπας Μπεκιν
Ένα φακελάκι βανίλια με γεύση πορτοκάλι
20 γρ κακάο
250 γρ αλεύρι και δύο κουταλιές της σούπας ακόμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε χωρίζω την ζύμη στην μισή βάζω το κακάο και στην άσπρη ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε πλάθουμε κορδόνια
τα ψήνουμε σε εκατό εβδομήντα βαθμούς κελσίου αέρα περίπου δέκα πέντε λεπτά
Τυροπιτάκια
200 γρ γάλα
200 γρ νερό
100 γρ ηλιέλαιο
80 γρ βούτυρο
Μια μαγιά ξερή 9 γρ
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλεύρι 660 γρ
Γέμιση
φέτα τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμωνουμε τα αφήνουμε μία ώρα μετά πλάθουμε τα αφήνουμε μισή ώρα μετά αληφουμε με κρόκο και λίγο σουσάμι
τα ψήνουμε σε εκατό εβδομήντα βαθμούς κελσίου αέρα μέχρι να ροδισουν
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για τέλεια μπισκότα, χωρίς αυγά, βούτυρο, αλεύρι αλλά και ότι πρέπει για όσους έχουν πρόβλημα με την ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
4 υλικά
Υλικά:
1 φλυτζ. ταχίνι ( έβαλα ολικής )
1 φλυτζ. καρυδόψιχα
1/2 φλυτζ. σιρόπι αγαύης, η μέλι
1 πρεζα κανέλα Κεϋλάνης
Λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο c στον αέρα.
Σε Μπασίνα βάζουμε το ταχίνι, το σιρόπι αγαύης, την καρυδόψιχα, την κανέλα, και ανακατεύουμε να ενωθούν, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σφιχτή, και μαλακή.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, βρέχουμε τα χεριά μου με νερό, και πλάθουμε την ζύμη σε σφαίρες, ισάξιου μεγέθους, τις βάζουμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, με πιρουνάκι κάνουμε σταυρό πατώντας τα λίγο στην επιφάνεια, και ψήνουμε 10’.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σημείωση:
Η δόση αυτή βγάζει 13 μπισκότα.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.