Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό! Νοστιμότατο κοτόπουλο με πιπεριές κάρυ και τζιντζερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
300γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές (μπορείτε να βάλετε όσο κοτόπουλο θέλετε εσείς)
1/2 πιπεριά στρογγυλή κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/2 πιπεριά ανοιχτόχρωμη στρογγυλή πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού πολυ κοφτό σκόνη τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανονικό κάρυ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
2 × 330 ml κρέμες γάλακτος
Λίγο τριμμένο ρεγκατο ή γκουντα ή και τα 2 μαζί (εσείς ρυθμιζετε πόσο θα βάλετε αλλά καλό είναι να μη το παρακάνετε)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι κόβουμε το φιλέτο σε μικρές μπουκιές και το τσιγαριζουμε σε ελάχιστο λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και από τις 2 πλευρές.
Στη συνέχεια ριχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τσιγαριζουμε για 2′.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το κρασί και τσιγαριζουμε μέχρι να πιεί ολα τα υγρά και να μαραθούν οι πιπεριές.
Έπειτα βάζουμε τις κρέμες γάλακτος, το κάρυ, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλατι και πιπέρι.
Χαμηλωνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να γίνει μια σχετικά πηχτή σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βράζουμε πέννες ή ριγκατονι και οταν είναι έτοιμα και η σάλτσα και οι πέννες, ριχνουμε τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί στις πέννες και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Σερβίρουμε ενώ είναι ζεστό.
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.