Συνταγές
Η μαγεία της μαγειρικής φαντασία και αγάπη – σήμερα κοτόπουλο με κριθαράκι και εύκολο γλυκάκι με καραμέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Ραντζούδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κριθαράκι
βράζουμε λίγο το κοτόπουλο, και όταν τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σε αφθνο λαδάκι, 1 κουτ. πελτέ και την ντομάτα, και 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια, το κριθαράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ρίχνουμε από το ζουμάκι του κοτόποιυλου, Και ανακατεύουμε για λίγη ώρα, να ρουφήξει λίγο το νερό, και προσθέτουμε , αλάτι (έχουμε αλάτι και στο νερό, που βραζουμε το κοτόπουλο), και μπαχαρικά, και ρίγανη
Πριν ψηθεί τεέίως, ελέγχουμε να έχει αρκετό νεράκι, βάζουμε σε μεγάλο πυρέξ, τα βρασμένα μπούτια, και ρίχνουμε από πάνω το κριθαράκι, και ψήνουμε γύρω στα 30 λεπτά, μέχρι να κοκκινήσει από πάνω
Για το γλυκό
Κάνουμε πρώτα την Καραμέλλα, την βάζουμε σε γυάλινο ή πήλινο μπωλ, και αφήνουμε να κρυώσει, λίγο, δεν την βάζουμε στο ψυγείο, εμείς θα την χρησιμοποιήσουμε ζεστή,
Για την κρέμα :
Ανάλογα τι ποσότητα θέλουμε να κάνουμε, : 6 κουταλιές νισεστέ ή κορν φλάουρ, 6 ποτήρα φρέσκο γάλα, και μόνο 2-3 κουταλιές σ. ζάχαρη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί , και ανακατεύουμε, όπως ζεσταίνεται, μέχρι να πήξει, (βάζουμε και 1-2 κάψουλες βανίλια, αν θέλουμε, κανονικά θα πάρει το άρωμα από την καραμέλα,
Για την Καραμέλα βουτύρου :
150 γρ. Ζάχαρη , 50 γρ. νεράκι, 200 γρ. Κρέμα γάλακτος, και 1-2 κουταλιές βούτυρο (30-50 γρ.), όσο θέλει ο καθένας, Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι , ή σε κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό
δεν ανακατεύουμε
Κάνουμε την Καραμέλα,, την βγάζουμε από το τηγάνι,, να κρυώσει πιο γρήγορα σε ένα μπολάκι,, Κάνουμε και την κρέμα,, Σε ένα κατσαρολάκι,, την ρίχνουμε σε ένα πυρέξ,, και από πάνω ρίχνουμε, την χλιαρή καραμέλα βουτύρου,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
περιμένουμε να ιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρώμα, για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά
Μετά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σε δόσεις, και ανακατεύουμε
Αφρίζει , προσέχουμε να μη καούμε
Τέλος, βλέπουμε πάλι την πυκνότητα, και σβήνουμε την φωτιά , εμείς βάζουμε και 1-2 κουταλιές βούτυρο
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Ραντζούδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.