Συνταγές
Δεν σταματάς στο 1 κομμάτι.. Φανταστική κολοκυθόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5-6 κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη
2 καρότα επίσης στο χοντρό του τρίφτη
1 κούπα φέτα σε χοντρά κομματια
4 αυγα
1 φλυτζανα τσαγιού λάδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
Φρυγανιά τριμμένη
Αλατοπίπερο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
300 γρμ! αλεύρι γοχ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά, και ανακατεύουμε να έχουμε ένα χυλό
Σε ταψί η πυρέξ ρίχνουμε το μισό λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη
Ρίχνουμε το χυλό και από πάνω βαζουμε το υπόλοιπο βούτυρο
Ψήνουμε για μια ώρα σε 200 βαθμούς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με γεύση μοναδική – αγαπημένη φθινοπωρινή συνταγή
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”
Υλικά:
1πακετο φύλλα κρούστα(500γρ.)1κιλο γλυκιά κολοκύθα (κίτρινη)καθαρισμένη και περασμένη στο χόνδρο τρίφτη 1φλιτζ.ζαχαρι 2π.βανιλιας2μετρια μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα,50γρ.σταφιδα,50γρ.κρανμπερι,100γρ.καρυδια ψιλοκομμένα 1/2κ.σ.κανελα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε ..Ακόμα 50:50 βούτυρο -σπορέλαιο για τα φύλλα.
Για το σιρόπι:
1φλιτζ.ζαχαρη+1/2φλ.νερο βράζουμε 4-5λεπτα και αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε δύο φύλλα και πασπαλίζουμε με πλούσια γέμιση ,τυλίγουμε σε ρολό από τι κοντή πλευρά και στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 190°С για 45-60λεπτα.
Μόλις βγει η πίτα από το φούρνο ζεστή ,ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά το κρύο σιρόπι .Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 10λεπτα να καταπιεί το σιρόπι. Μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση της κολοκυθόπιτα μας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”