Γλυκα
Κολοκυθόπιτα γλυκιά (Με κόκκινη κολοκύθα) !!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1.1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ κολοκύθα τριμμένη
1/2 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ μέλι
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο σκόνη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
125 γρ βούτυρο γάλακτος και
Βούτυρο για το αλειμμα των φύλλων
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Έχουμε τρίψει την κολοκύθα και την αφήνουμε σε ένα Σουρωτήρη για 5-6 ώρες να αφήσει τα υγρά της. (Εγώ την τρίβω από το προηγούμενο βράδυ και την αφήνω στο ψυγείο).
Βάζουμε τα 125 γρ βούτυρο με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν
Προσθέτουμε την κολοκύθα να μαραθεί. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Μόλις πάρουν μια βραση προσθέτουμε το μέλι
Ετοιμάζουμε το φύλλο
Αλείφουμε ένα ένα τοποθετούμε ορίζοντια και τυλίγουμε μπαστούνακια σε ένα ταψί βουτυρομένο τα γυρίζουμε κυκλικά για να δώσουμε το σχήμα στριφτής
Αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου
Το ψήσιμο πάντα ανάλογα τον φούρνο μας!!
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα αφού κρυώσει λίγο για να μην έχουμε υγρασία στην ζάχαρη και κολλήσει.
Καλή επιτυχία!!