Συνταγές
Απίστευτος συνδυασμός δοκιμάστε το! Κεφτεδάκια φούρνου με πουρέ μελιτζάνας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά
για τα κεφτεδάκια
-1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο multi
-4 κτσ. ελαιόλαδο
-100 γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε γάλα
-500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από 2 φορές περασμένος
-άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κ.γ. μηλόξυδο
-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-1 κ.γ. αλάτι
-πιπέρι
-1 κ.γ. δυόσμος ξηρός
-1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με όλα τα υλικά ζυμώνουμε τον κιμά και τον βάζουμε για 30′ λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψί.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στην αρχή και κατόπιν σε μέτριο μέχρι να ροδίσουν.
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
-5 μέτριες μελιτζάνες
-λίγο ελαιόλαδο
-λίγο μηλόξυδο
-2 κ.δ μαγιονέζα light
-2 κτσ. γιαούρτι
-1 κτσ. ταχίνι
-λίγο αλάτι
-πιπέρι
-λίγο ξηρό δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τις τρυπάμε και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε, τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ναύλων σακούλι για 2-3 λεπτά.
Τις κόβουμε στη μέση και της αδειάζουμε με ένα κουτάλι. Κόβουμε με μαχαίρι να γίνουν πολτός.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη σως γιαουρτιού:
-3 κτσ. γεμάτες γιαούρτι πρόβειο ή αγελαδινό
-λίγο αλάτι
-πιπέρι
-λίγο ξηρό δυόσμο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κτγ. μέλι
Όλα μαζί να γίνουν για αραιή σως
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στήνουμε το πιάτο μας βάζοντας πρώτα μια δόση πουρέ μελιτζάνας και από πάνω τα κεφτεδάκια
Η συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.