Συνταγές
Κεφτεδάκια με λάχανα στην κατσαρόλα με αυγολέμονο – ένα πολύ νόστιμο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια κομμένα στο μπλέντερ
1 κτσ. με αλάτι, 1 κτγ. πιπέρι μαύρο
2 αυγά φρέσκα
2 κτσ. με ξύδι
2 κτσ. λάδι ελιάς
Εκτέλεση
Το ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί! Για τα λάχανα τα έχουμε πλείνει, έχουμε κόψει τα κοτσάνια τους και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σέ μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι του νερού με λάδι ελιάς και 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες χοντρές και τα λάχανα τα γυρίζουμε πολλές φορές, ρίχνω μέσα 1 κτγ. με πιπέρι κόκκινο πάπρικα γλυκιά και 1 κτγ. με πιπέρι μαύρο αλάτι όσα θέλουμε και νερό ζεστό μέχρι που να σκεπάσει τα λάχανα.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι που θα έχουν μαλακώσει δηλαδή να έχουν βράσει 80%, μετά παίρνω τον κιμά που έχω ζυμώσει και κάνω στρογγυλές μπάλες και με την ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε λίγο το λάχανο και τα βράζουμε μέσα, έτσι κάνω και με τα άλλα κεφτεδάκια.
Μετά σε δέκα λεπτά ρίχνουμε μέσα δύο ποτήρια με νερό ζεστό, για να μην κοπεί το βράσιμο κλείνουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να βράσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα δύο αυγά φρέσκα, τα χτυπάμε πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα τέσσερα λεμόνια τον χυμό τους, παίρνω μια κουτάλα της σούπας βαθειά και από την κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα στο αυγολέμονο ζωμό από το φαγητό μας, το ανακατεύουμε γρήγορα πολύ καλά και μια κουταλιά της σούπας με νισεστέ το ανακατεύουμε καλά και βλέπουμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο για ένα λεπτό, το κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε και το φαγητό είναι έτοιμο.
Έχουμε κλείσει την φωτιά μόνο για ένα λεπτό θα το αφήνουμε από την ώρα που ρίχνουμε το αυγολέμονο ένα φαγητό εύκολο και νόστιμο με τα λάχανα τα δικά μου και τα αυγά τα δικά μου και το λάδι και το μάραθο! Όμορφη και καταπληκτική απίθανη ομάδα σας ευχαριστώ θερμά από καρδιάς πάντα!
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.