Συνταγές
Καλοφτιαγμένο και γευστικότατο παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.200 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 με 3 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
5 με 6 μέτριες ντομάτες κομμένες στο μουλτι
1 Καρότο τριμμένο
1 κουταλάκι πελτε
6 γαρυφαλακια
8 μπαχαρια
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
800 γρ μακαρόνια νούμερο 5
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα τριμμένη
Τριμμένη μυζήθρα και κεφαλοτυρι
Ενταμ για πασπαλισμα στην επιφάνεια
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
10 κουταλιές αλεύρι
2 λίτρα γάλα
2 αυγά
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα μπαχαρικά , όταν κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθει και το σκόρδο, κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα .
Οταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε τον πελτε ανακατεύουμε δύο τρεις φορές και ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
Κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το βάζουμε στην άκρη.
Σε βρασμένο και αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε όσο λέει η συσκευασία ή όσο εμείς τα θέλουμε, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί, ρίχνουμε αρκετή μυζήθρα και κεφαλοτυρι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι , ανακατεύουμε να ψηθεί για ένα λεπτό προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα να μην μας σβολιασει και φτιάχνουμε μια ρευστή μπεσαμελ, ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο .
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ ανακατεύοντας γρήγορα.
Ρίχνουμε λίγο κεφαλοτυρι ανακατεύουμε και παίρνουμε 2- 3 κουτάλες βαθιές και τις ρίχνουμε στο κιμά.
Ρίχνουμε και την τριμμένη κανέλα ανακατεύουμε και όλο μαζί το αδειάζουμε στα μακαρόνια, με δύο κουτάλια ανακατεύουμε να αναμιχθούν όλα μαζί τα υλικά και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε την μπεσαμελ πασπαλίζουμε με το Ενταμ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου 45-50 λεπτά να ροδίσει.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.