Συνταγές
Συνταγή από Τοσκάνη για παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό – Καβαλούτσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
300 γραμμάρια αλεύρι
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
70 γρ καρύδια χοντροκομμένα
220 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό,
1 πρέζα αμμωνία για γλυκά
20 γραμμάρια μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
50 γραμμάρια φλούδα απο γλυκό πορτοκάλι η κόντιτα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντροκόβουμε. Κατόπιν τα βάζουμε σε ενα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα στεγνά υλικά,το πορτοκάλι που έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους και το ξύσμα. Ανακατευουμε για λίγο και κατόπιν ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ρίχνοντας σε ενα κατσαρολάκι την ζάχαρη το μέλι και το νερό. Το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε να λιωσει η ζάχαρη. Οταν δούμε να ασπρίζει το σιρόπι το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι.
Κατόπιν ζυμώνουμε να πάρει όλο το αλεύρι η ζύμη μας. Επειδή το μείγμα είναι ακόμη ζεστό , περνάμε τα χέρια μας με αλεύρι και πλάθουμε τα καβαλούτσι όσο ενα μανταρίνι. Τα περνάμε στο αλεύρι και κάνουμε μια ελαφριά λακούβα στο πάνω μέρος, πιέζοντας με τον αντίχειρά μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 130 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Μην ανησυχείτε αν όταν τα βγάλετε από το φούρνο εξακολουθούν να φαίνονται μαλακά, θα σφίξουν σιγά σιγά καθώς κρυώνουν και τότε θα τα πασπαλίσουμε με την άχνη.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.