Συνταγές
Η συνταγή της ημέρας: ένα κέικ τούρτα με γέμιση ζουμερή και εκρηκτική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέελση είναι από Dimitra Theodorou Paliarouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 22-24 εκατ
Κρέμα
500μλ γάλα
100γρ ζάχαρη
1 αυγό
60γρ κορν φλάουρ
50γρ βούτυρο
Βανίλια
Για ζύμη
4 αυγά
120γρ ζάχαρη
75μλ σπορέλαιο
150γρ γάλα
300γρ αλεύρι
30γρ κακαο
8γρ μπεϊκιν παουντερ
Βανίλια και λίγο αλάτι
100γρ κουβερτούρα
50γρ καβουρδισμενα καρύδια
3κουτ.γλ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμαζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει βγάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με την μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Για ζύμη:
Χτυπάμε ελαφρώς αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σπορέλαιο, γάλα και στερεά υλικά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα και στην μέση βάζουμε κρέμα πατισερι. Ψήνετε μαζί και η ζύμη και κρέμα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις. Αφήνουμε καλά να κρυώσει και από πάνω ρίχνουμε γλασο.
Η Συνταγή είναι από Dimitra Theodorou Paliarouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Olha Pazyuk.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τρίχρωμη τούρτα σοκολάτας που κλέβει όλες τις εντυπώσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Βερουχη Βαγγελης Δριμαροπουλος-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
300 γρ κρεμα γαλακτος με πληρη λιπαρα
200 γρ γαλα
200 γρ λευκη σοκολατα
10 γρ ζελατινη
Η δευτερη στρωση ειναι
300 γρ κρεμα γαλακτος
200 γρ γαλα
200 γρ σοκολατα γαλακτος
10 γρ ζελατινη
Τριτη στρωση
300 γρ κρεμα γαλακτος
200 γρ γαλα
200 γρ μαυρη σοκολατα
10 γρ ζελατινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε τη φορμα σιλικονης πανω σε σταθερο δισκο
Βαζετε στη φωτια γαλα και κρεμα να καψει σε νερο κρυο εχετε βαλει τη ζελατινη να μαλακωσει.αφου καψει το γαλα ριχτε τη σοκολατα ανακατεμα με μαριζ και τελος κατεβαστε και ριχτε στημενη τη ζελατινη,καλο ανακατεμα.
Οταν κρυωσει λιγο βαλτε στη φορμα βαλτε στο ψυγειο σε 2 ωρες καντε την επομενη στρωση με την ιδια διαδικασια και επειτα την τριτη.αφηστε περιπου 10 ωρες πριν ξεφορμαρετε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Βερουχη Βαγγελης Δριμαροπουλος-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”