Συνταγές
Πάρα πολύ ωραίο αφράτο και λαχταριστό κέικ τούμπανο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα καλαμποκελαιο
1 κουπα φαντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2μιση κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και μια βανίλια
Και 2 κουταλιές σούπας ΜΕΡΈΝΤΑ για να γίνει δίχρωμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσει το μίγμα ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με όλα μέσα και τη φαντα.
Κρατάμε λίγο μίγμα και ρίχνουμε τη Μερέντα .το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα και κάνουμε κυκλικές κινήσεις να γίνει το σχέδιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά θα το δείτε.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις το απόλυτο μυρμιγκάτο – μια θάλασσα από σοκολάτα όνειρο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το κέικ
250 γμ γιαούρτι
Ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι γάλα
1 φάκελο μπαικιν
3 φλιτζάνια αλεύρι γοχ
Ένα φλιτζάνι τρούφα
Χτύπησα τα ασπράδια μαρέγκα
Χτύπησα κρόκους με ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετά όλα τα υγρά και τέλος αλεύρι και τρούφα με μια σπάτουλα ενσωματωτουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις
Βάζουμε λαδόκολλα σε αποσπώμενη φόρμα 26αρα το μισό μείγμα και ψηνουμε αντιστάσεις στους 170 για 35 λεπτά
Σιρόπι
2 μισή φλιτζάνια νερό
2 μισή φλιτζάνια ζάχαρη
Βράσιμο 5 λεπτά κρύα πίτα ζεστό σιρόπι
Επικάλυψη
10 κσ ζάχαρη άχνη
2 κσ κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 μιση φλιτζάνι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρόλακι ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα σε χαμηλή φωτιά και όταν δέσει κλείνουμε την εστία και βάζουμε σε κομμάτια 200 γμ κουβερτούρα
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε το μυρμιγκάτο. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”