Συνταγές
Κέικ μπισκότο που θα σε ξετρελαίνει με τη νοστιμιά του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγα
1μιση κουπα ζαχαρη
1 κουπα καλαμποκελαιο
1 κουπα χυμο πορτοκαλι
500 γρ.αλευρι που φουσκωνει με ενα μπεικιν και ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 πακετο μπισκοτα γεμιστά
Τριμμένη σοκολατα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα την ζαχαρη με τα αυγα,εριξα τα υγρα,τα στερεα και τελος εριξα το μιγμα σε 32 ταψι με αντικολητικο χαρτί
Εριξα την σοκολατα και τριμμένα μπισκοτα, τα ανακατεψα απαλα και τελος εμπιξα ορθία τα υπόλοιπα μπισκότα.
Εψησα στους 180 αντιστάσεις για 55 λέπτα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πάρα πολύ ωραίο κέικ ζέβρας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Ioanna Koulouri”
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά, 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 1 πορτοκαλί 2 βανίλιες 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με δύο χαρτάκια μπέικιν χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα αυγά τη βανίλια το ξύσμα ,το χυμό και τελευταία το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν χωρίζουμε τη ζύμη μισή μισή και στη δεύτερη ζύμη βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή σε αποσπώμενη φόρμα τη λαδώνουμε καλά και βάζουμε μία κουταλιά λευκή και μία κουταλιά από πάνω κακάο στο κέντρο εναλλάξ μέχρι να τελειώσει η ζύμη
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά και για να ψηθεί κοιτάμε με ένα μαχαιράκι αν βγαίνει στεγνό και καθαρό από τη ζύμη του κέικ αν χρειαστεί αφήνουμε 5′ ακόμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!- Ioanna Koulouri”