Συνταγές
Από την κόλαση το έσκασε αυτό ; Φανταστικό κέικ, μπράβο σας!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elpida’s Little Corner – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
400 γρ Φαρίνα Κούλα
220 γρ ζάχαρη
10 γρ μπέϊκιν πάουντερ
400 ml ζεστό νερό
200 ml ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
Επιπλέον:
15 γρ κακάο
15 γρ Αλεύρι Κούλα
1 πρέζα κανέλα
Για το γλάσο:
(προαιρετικά)
100 ml νερό
70 γρ άχνη ζάχαρη
20 γρ κακάο
10 γρ κορν φλάουρ
10 ml ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το αλεύρι το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το νερό, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ, στο ένα προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα και ανακατεύουμε και στο άλλο λίγο αλεύρι (περίπου 15 γρ.) και ανακατεύουμε το μείγμα.
Λαδώνουμε μία στενόμακρη φόρμα κέικ,προαιρετικά βάζουμε και λαδόκολλα, για να βγαίνει πιο εύκολα το κέικ.
Βάζουμε εναλλάξ το μείγμα στη φόρμα και με ένα μαχαίρι ή μαριζ ανακατεύουμε κάνοντας κυκλικές κινήσεις πάνω κάτω.
Ψήνουμε το κέικ στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά, πάντα ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει.
Για το γλάσο:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το γλάσο.
Μόλις κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το γλάσο, μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο αν δε σας αρέσει και να σερβίρεται το κέικ με άχνη ζάχαρη.
Έξυπνα μυστικά:
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα κομμάτια κουβερτούρας.
Να προσθέσετε σταφίδες ή cranberries ή κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο που σας αρέσει.
Μπορείτε να κάνετε το κέικ όλο σοκολατένιο ή κέικ βανίλιας.
Αν παραλείψετε το γλάσο μπορείτε να κάνετε επικάλυψη με χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού και άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Elpida’s Little Corner – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.