Συνταγές
Θαυμάσιο, αγαπημένο σαραγλί για όλες τις δύσκολες ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Λιοντα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο βηρυτού 400 gr καρύδι τριμμένο 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μαστίχα 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό γαρύφαλλο τρεις έως τέσσερις φρυγανιές λίγη ζάχαρη όλα αυτά τα ανακατεύουμε μέσα στη γέμιση 200 γραμμάρια βούτυρο ότι σας αρέσει και λίγο λαδάκι
Σιρόπι
δυόμιση ποτήρια ζάχαρη 1,5 ποτήρι νερό 1 ξύλο κανέλας μισό λεμόνι με τη φλούδα και μία βανίλια βράζουμε για 10 λεπτά στο τέλος Τρεις κουταλιές μεγάλες σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί αφού τα αλείψουμε με το βούτυρο ρίχνουμε το καρύδι διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά σπρώχνοντας προς το κέντρο για να ζαρώσει το φύλλο
Τοποθετούμε στο πυρέξ ή ταψί ότι έχουμε που έχουμε βουτυρώσει κόβουμε σε μικρά διαγώνια κομμάτια ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις περίπου 3/4 να ξεροψηθεί χλιαρό το σιρόπι ζεστό το σαραγλί και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Μόλις ολοκληρώθηκε η εκτέλεση για το σαραγλί. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο ξεχωριστές συνταγές που σου προτείνουμε, και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Λιοντα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”