Συνταγές
Θαυμάσιος μουσακάς πλούσιος σε υλικά, αν και λείπουν οι πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 με 2μιση κιλά μελιτζάνες
1 κιλό στρογγυλά κολοκύθια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 ξερά Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 – 3 σκελίδες Σκόρδο
5 Ντομάτες τριμμενες στο τρίφτη
1 κουταλιά Τοματοπελτέ
1 κομματάκι από ξύλο Κανελας
5 Γαρυφαλακια
6 με 7 κόκκους Μπαχαρι
2 Φύλλα δάφνης
Λίγη καυτερή πιπεριτσα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
4 με 5 κλωναρακια μαϊντανό
Μυζήθρα τριμμένη
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
5 κουταλιές αλεύρι
Γάλα όσο πάρει
2 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, τα κόβουμε φέτες και βάζουμε τις μελιτζάνες σε λεκάνη με νερό και αλάτι , τις αφήνουμε 1 ώρα περίπου και αλλάζουμε 2 με 3 φορές το νερό.
Τις ξεπλενουμε και τις σφιγγουμε με τα χέρια μας να φύγει το νερό που έχουν ρουφήξει, τις αλατιζουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, το ίδιο και τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από το λάδι.
Σωταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά να μαραθεί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον πελτε, ανακατεύουμε για ένα λεπτό να ψηθεί , ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά να πιούν οι ντομάτες τα υγρά τους και να γλυκάνουν .
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να το πιει.
Αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά αφαιρούμε τα μπαχαρικά και τα δαφνοφυλλα και ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες πασπαλίζουμε με μυζήθρα, μια στρώση κιμά, μια στρώση κολοκύθια πασπαλίζουμε με μυζήθρα, μια στρώση κιμά, τη τελευταία στρώση μελιτζάνες πασπαλίζουμε με μυζήθρα και τέλος την μπεσαμελ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ψήνουμε το αλεύρι στο λάδι για ένα λεπτό, προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο και όσο πάρει, ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιασει και όταν είναι έτοιμη τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε από το καυτό μίγμα της μπεσαμελ μέσα, το ανακατεύουμε και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε αλάτι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Πατάτες δεν βάζω γιατί δεν μας αρέσει στον μουσακά
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.