Υλικά:
750 γρ., τραγανά κεράσια
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο επιπλέον για το ταψάκια
6 κ.σ. γάλα
150 γρ., και λίγο επιπλέον για το ταψάκι βούτυρο ή μαργαρίνη:
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Το ξύσμα ενός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αφήνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Πλένετε τα κεράσια, τα σκουπίζετε κι αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζετε.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά. Κατόπιν ρίχνετε εναλλάξ κατά μικρές ποσότητες το μειγμα του αλευριού και το γάλα. Προσθέτετε τέλος το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. και το πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα τα 2/3 της ζύμης, από πάνω αραδιάζετε τα κεράσια κι από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνετε την κερασόπιτα για 50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Όταν το γλυκό κρυώσει πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια.
Συνταγή: icookgreek.com