Συνταγές
Η καλύτερη μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
-1 λεμόνι τον χυμό και το ξύσμα του
-1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα του
-1/4 της κούπας ελαιόλαδο
-1κτσ. μηλόξυδο ή ότι ξύδι έχετε
-1κτγ. μέλι
-1 ξερό κρεμμύδι
-ρίγανη
-δενδρολίβανο
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας, φτιάχνοντας την μαρινάδα. Σε ένα μπώλ θα βάλουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύδι, το μέλι και θα τα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα.
Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον αναδευτήρα.
Ρίχνουμε στο μπωλ με τη μαρινάδα το κρέας και κατόπιν απλώνουμε επάνω από το κρέας τις φέτες του κρεμμυδιού. Με μεμβράνη θα καλύψουμε το μπωλ και θα το αφήσουμε για 2 έως 3 ώρες στο ψυγείο. Το ιδανικό θα ήταν να το αφήσετε ένα ολόκληρο βράδυ.
Οταν θα περάσει ο χρόνος αυτός, βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο και περνάμε το κρέας σε καλαμάκια που τα έχουμε αφήσει για λίγο στο νερό.
Ενδιάμεσα στα κομμάτια του χοιρινού κρέατος μπορείτε να βάλετε πιπεριές ή ντομάτα. Δεν πιέζουμε τα κομμάτια μεταξύ τους.
Τώρα, μπορούμε να ψήσουμε τα σουβλάκια, είτε σε γκρίλ, είτε σε κάρβουνα ή όπως εσείς προτιμάτε.
Σερβίρονται είτε σκέτα, είτε τυλιχτά σε πίτα με πατάτες τηγανιτές, ντομάτα και άλλα συνοδευτικά.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor