Πιτες
Ηπειρώτικη τυρόπιτα με λίγα υλικά σε χρόνο ρεκόρ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Oι παραδοσιακές συνταγές είναι λατρεια – μοσχοβολησε το σπίτi. Η νοστιμότερη Ηπειρώτικη τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-800 έως 900 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΧΡΗΣΗ
-1 κουταλάκι αλάτι
-1/4 κουταλάκι μαγιά ξηρή
-νερό χλιαρό
-500 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
-200 γρ. βούτυρο
-100 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας σε ένα μπωλ ελαφρώς, το αλεύρι, το αλάτι, την μαγιά και το νερό.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, σκεπάζουμε το μπωλ και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφήνουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε σε κομμάτια περίπου 100 γραμμαρίων, τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα σκεπάζουμε σε ένα μπωλ.
Κατόπιν, ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης σε φύλλα με τον πλάστη.
Αλείφουμε ένα σκεύος 28 εκατοστών με βούτυρο.
Στρώνουμε στο σκεύος το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με μίγμα από το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.
Ρίχνουμε φέτα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
Οταν τελειώσουμε με τα υλικά, με ένα πηρούνι σπρώχνουμε τις άκρες της πίτας προς τα μέσα.
Διπλώνουμε την πίτα, την γυρίζουμε ανάποδα και την πιέζουμε με τα χέρια μας να καθήσει καλά στο σκεύος.
Βουτυρώνουμε την πίτα με το πινέλο.
Πασπαλίζουμε με φέτα ή τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να κάτσουν τα υλικά.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Ηπειρώτικη τυρόπιτα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού