Γλυκα
Ζουμερό κέικ καρύδας. Μία πανεύκολη συνταγή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε κέικ καρύδας που πάει τέλεια με τον πρωινό καφέ μας! Εύκολη συνταγή και βγαίνει πολύ ζουμερό το κέικ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-6 αυγά
-1 πρέζα αλάτι
-1,5 κούπα ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1,5 κούπα σπορέλαιο
-1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-1,5 κούπα καρύδα
-Έξτρα καρύδα για επικάλυψη
Για το σιρόπι
-1 ή 3 ποτήρια ζάχαρη
-1 ή 3 ποτήρια νερό
-φλούδα ενός λεμονιού
-1 κ.σ. κονιάκ(προαιρετικά)
Για τη σοκολατένια επικάλυψη
-180 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή για το κέικ καρύδας, ρίχνοντας σε ένα μπολ, τα αυγά, το αλάτι, και τη ζάχαρη .
Χτυπάμε καλά με το μίξερ για περίπου 7 έως 10 λεπτά έως ότου τα υλικά να αφρατέψουν σωστά και ενδιάμεσα προσθέτουμε και τις βανίλιες.
Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη στην αναλογία που θέλουμε, δηλαδή 1 ή 3 ποτήρια ζάχαρη αντιστοιχούν σε 1 ή 3 ποτήρια νερό ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε. Προσθέτουμε την φλούδα από το λεμόνι και προαιρετικά το κονιάκ.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να βράσει. Οταν λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά.
Επιστρέφουμε στο πρώτο μπολ με τα αυγά, και προσθέτουμε τώρα στο μπολτο σπορέλαιο. Χτυπάμε καλά με το μίξερ για 1 λεπτό.
Σε ένα άλλο μπολ ή βαθύ πιάτο, βάζουμε τη φαρίνα, το ξύσμα από ένα λεμόνι και την καρύδα. Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με τη μαρίζ και στη συνέχεια, αδειάζουμε σταδιακά αυτό το μίγμα στο προηγούμενο μπολ με τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το αναδευτήρι ώστε το μίγμα να είναι ομοιόμορφο.
Παίρνουμε μία φόρμα διαστάσεων 25Χ35 εκατοστών, τη βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ και το στρώνουμε σωστά στη φόρμα.
Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 έως 35 λεπτά. Εάν η φόρμα έχει διαστάσεις 22Χ22 εκατοστά, χρειάζεται να ψήσουμε για 35 έως 40 λεπτά.
Μετά τον χρόνο του ψησίματος, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και μπορούμε να ελέγξουμε το σωστό ψήσιμο με ένα καλαμάκι. Εάν δεν μένουν υπολείμματα από τα υλικά επάνω του, το ψήσιμο είναι σωστό.
Το επόμενο βήμα είναι να σιροπιάσουμε το κέικ, οπότε με ένα κουτάλι, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε το κέικ με καρύδα.
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος προσέχοντας όμως να μην καεί. Βάζουμε σε έναν δοσομετρητή την κουβερτούρα και αδειάζουμε και την κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε περίπου 15 λεπτά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια αδειάζουμε την κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη, και το κέικ μπορεί τώρα να σερβιριστεί!
Δες την εκτέλεση της συνταγής για το κέικ καρύδας, στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Δες κι άλλες συνταγές για κέικ καρύδας! Καλή απόλαυση!