Συνταγές
Ζουμερά Κεφτεδάκια μέσα σε άφθονη κόκκινη σάλτσα ! Όπως τα έκανε η γιαγιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Από τα αγαπημένα μου πιάτα που έφτιαχνε η γιαγιά στο χωρίο ήταν τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με μία τέλεια σάλτσα ντομάτας! Κάνε αυτή τη συνταγή και θα θυμηθείς αυτό το υπέροχο πιάτο!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος 2 φορές περασμένος από την μηχανή
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Από 1 πρέζα Δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, φρέσκα η αποξηραμένα
1 αυγό
3 κουτ. σ. νιφάδες βρόμης
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού – πιπέρι
Για την σάλτσα:
500 γρ. ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη στην πρέσα
1 κουτ. σ. ξύδι λευκό
1 κουτ. σ. μέλι
ανθό αλατιού- πιπέρι
30 ml ελαιόλαδο
1κουτ. σ. βασιλικό φρέσκο η 1 πρέζα ξερό
50 ml νερό
Εκτέλεση
Για τον κιμά:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Πρώτα φτιάχνουμε τον κιμά, τον βάζουμε σε λεκάνη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αυγό τελευταίο, σπασμένο σε ανεξάρτητο μπολ.
Πλάθουμε την κρεάτινη ζύμη μας, την σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού, και την βάζουμε στο ψυγείο, για είκοσι λεπτά. Αλείφουμε με πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί, με 1 κουτ. σ. ελαιόλαδο.
Μέχρι να προθερμάνει ο φούρνος μας, και να περάσει ο χρόνος αναμονής για τον κιμά, φτιάχνουμε την σάλτσα μας.
Για την σάλτσα:
Κόβουμε τις ντομάτες, συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα κοντά μας, και σε κατσαρόλα, με μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε μια κουτ. σ. από το ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τον πολτό σκόρδου, και περιμένουμε να βγάλει τα αρώματα του, μόλις συμβεί αυτό, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι το πιπέρι, το μέλι, το ξύδι, και τέλος το νερό.
χαμηλώνουμε την εστία μας, κάτω από το μέτριο, και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει 20-25’ανακατεύουμε, που και που.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αραδιάσουμε σε ταψί, τα ψήνουμε για 20’. Τα πρώτα 10 λεπτά, στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, για να ψηθούν από κάτω, και αλλά 10΄στην μεσαία σχάρα, για να ψηθούν από πάνω, ομοιόμορφα.
Πάμε στην σάλτσα που έχει γίνει, την πολτοποιούμε με ράβδο – μίξερ,
προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αναδεύομε ξανά, μέχρι να το απορροφήσει η σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο, η σάλτσα παίρνει μια υπέροχη, κρεμώδη υφή.
Μεταφέρουμε την σάλτσα μας, σε σκεύος ευρύχωρο, και ρηχό, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με βασιλικό, βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο, και με λαβίδα, τα βαπτίζουμε μέσα στην σάλτσα, σείουμε το σκεύος, να σκεπαστούν από αυτήν.
Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!