Συνταγές
Εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτα – θα λατρέψετε και θα την φτιάχνεται συνέχεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για την βάση μωσαϊκό
125 γρ. βούτυρο βιτάμ
200 γρ. ζαχαρούχο
4 κσ. κακάο κοσκινισμένο
λίγα φουντούκια σπασμένα
23 περίπου μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
Για την κρέμα:
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος κρύα (στο πράσινο κουτί)
200 γρ. ζαχαρούχο (το υπόλοιπο του κουτιού)
100 ml εβαπορέ
200 γρ. πραλίνα
50 – 70 γρ. φυστικοβούτυρο (δίνει απίστευτη γεύση!)
Μερικά σπασμένα φουντούκια, εγώ έβαλα και κροκάν.
διάφορα σπασμένα μπισκότα
σταγόνες σοκολάτας, πουράκια σπασμένα, ή ότι άλλο θέλουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά φτιάχνουμε την βάση μωσαϊκού, μέσα σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το ζαχαρούχο με το βούτυρο, τ’ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο
στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα σαν γλάσο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα πτι μπερ μαζί με τα φουντούκια. Εγώ έβαλα και λίγο κονιάκ.
Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά πολύ καλά στρώνουμε την βάση σε 26 εκ. τσέρκι μέσα σε πιατέλα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου να σφίξει.
Συνεχίζουμε βάζοντας όλα τα υλικά της κρέμας στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει αφράτη με κορυφές
Μετά βάζουμε μέσα ότι θέλουμε, (μπισκότα, φουντούκια, σπασμένα πουράκια, κροκάν, σταγόνες σοκολάτας).
Αδειάζουμε την κρέμα παγωτό πάνω απ’ την βάση μωσαϊκού.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ τουλάχιστον.
Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά και διακοσμούμε ανάλογα την φαντασία μας
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.