Συνταγές
Εξαιρετικοί κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής κουβερτούρας – Καλές γιορτές!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. βούτυρο αγελάδος ή καλύτερα αιγοπρόβειο
120 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη
110 γρ. άχνη ζάχαρη
25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C (σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις) για 8 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα χτυπάμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια ή τα σπάμε πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.
Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.) Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (ίσως δε το χρειαστεί όλο) το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα (γιατί θα ζορίζεται το μίξερ) για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.
Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά
Λιώνουμε σε μπεν-μαρι λευκή κουβερτούρα , αργά – αργά και στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά ηλιέλαιο και βουτάμε ενα ενα τα κουραμπιεδακια.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλα, κι αν θελουμε κάνουμε γραμμουλες-σχεδιακια με μαύρη κουβερτούρα
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.