Συνταγές
Ελαφρύ κέικ χωρίς τύψεις και χωρίς μίξερ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
2 μπανάνες ώριμες
1 μεγάλο αχλάδι ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς ρομβους
2 αυγά
2 βανίλιες
3/4 ποτήριου ελαιόλαδο
3/4 ποτήριου μέλι αγνό
1/2 ποτήρι νερού κεφίρ, η χυμό πορτοκάλι, η γάλα
250 γρ. περίπου Αλεύρι ολικης αλέσεως αλεσμένο, η αλεύρι βρώμης, όσο χρειαστεί για να γίνει το μείγμα όπως τα κέικ
Κανέλα σε σκόνη
2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
Επιπλέον για επικάλυψη του κέικ (προαιρετικά)
Λίγα κομματάκια σοκολάτα υγείας, καρύδια, σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε τις μπανάνες, το αχλάδι τα οποία πιέζουμε με πιρούνι να λιώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Ρίχνουμε το λάδι, το μέλι και ανακατεύουμε. Τώρα σιγά σιγά προσθέτουμε το Αλεύρι αφού ανακατέψουμε μέσα το μπέικιν πάουτερ. Προσθέτουμε το κεφίρ και την κανέλα.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίχνουμε τι μείγμα σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης. Αν είναι η κλασική φόρμα θα την βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε.
Αν θέλουμε ρίχνουμε πάνω στο μείγμα σταφίδες, καρύδια και κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει και να έχει ψηθεί εσωτερικά.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.