Συνταγές
Μια πανεύκολη σπιτική τουρτίτσα, με ελάχιστα υλικά, πολύ μικρή διαδικασία, χωρίς χρήση φούρνου, χωρίς αυγά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. τυρί κρέμα
-500 γρ. ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο (ή το βράζουμε στη χύτρα για 1 ώρα το απλό το ζαχαρούχο ή το παίρνουμε έτοιμο, είναι το γνωστό dulce de leche!)
-350 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ σοκολατένια
-250 γρ. σοκολατούχο γάλα (ή εάν σας αρέσει η ίδια ποσότητα σε καφέ: γαλλικό, εσπρέσσο, κτλ.)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: 100 γρ. κουβερτούρα, 50 γρ. κρέμα γάλακτος, 25 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ: Σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών (και αφού βάλουμε γύρω-γύρω μεμβράνη, για να το ξεφορμάρουμε εύκολα), βουτάμε τα μπισκοτάκια στο γάλα και στρώνουμε μια σειρά, προσέχουμε να μην έχει κενά!
Έχουμε χτυπήσει στο μίξερ το τυρί κρέμα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο και προσθέτουμε μια δόση κρέμας πάνω από τα μπισκοτάκια μας!
Συνεχίζουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας, με τελευταία στρώση να είναι μπισκότα!
Τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη το πρωί, το ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζωντας σε μια πιατέλα.
Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί το μείγμα της επικάλυψης, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα μας! Στολίζουμε από πάνω με ό,τι έχουμε και ό,τι μας αρέσει.
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.