Συνταγές
ΕΚΛΕΡΑΚΙΑ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΒΑΣΗ ΕΚΛΕΡ:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 φλυντζανι τσαγιού νερό,
λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 φλυντζανι τσαγιού αλεύρι,
4 αυγά!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο,νερό,αλάτι να βράσει 2 λεπτά!Προσθέτουμε την ζάχαρη,βράσιμο 2 λεπτά, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μόλις έρθει η ζύμη γύρω γύρω από την ξύλινη κουτάλα, το κατεβάζουμε και την βάζουμε σε μπολ να κρυώσει για 6 λεπτα!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά!!! Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε στο κορνε και τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μπαστουνάκια μικρά!! Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτα!
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 λεπτα! Δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε μέσα στην κουζίνα με λίγο ανοιχτή την πόρτα για αλλά 40 λεπτό!
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
1 φλυντζανι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κουταλιές βούτυρο,
1 βανίλια!
ΓΛΑΣΣΟ:
100 γραμμάρια κουβερτουρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
1 κουτάλια βούτυρο ή λάδι!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε το εκλερακι εαν θέλουμε σιροπιαζουμε με ενανπινελο,βάζουμε κρέμα το κλείνουμε και βάζουμε βουτάμε στο γλασσο.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.