Συνταγές
Διώροφη τούρτα με παντεσπάνι βανίλια – Τα λόγια είναι περιττά για ένα τέτοιο έργο τέχνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evi Bithari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
Για φόρμα 20×20
280 γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 κγλ υγρή βανίλια
60 γρ βούτυρο
200 ml γάλα
2κγλ μπεικιν
240 γρ αλεύρι γοχ
Φούρνος αντιστάσεις 160 βαθμούς
Εκτέλεση:
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ρίχνω το αλεύρι και το μπεικιν στα αυγά. Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το γάλα. Ρίχνω το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύω απαλά. Ψήνω για περίπου 40 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφιδα να βγαίνει στεγνή.
Μους Νουτελα
200 ml Νουτελα
200 ml Philadephia
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάω την κρέμα σε σαντιγί
Ανακατεύω την Νουτελα με το Phiadelphia να ενωθούν και να μαλακώσουν. Τα ενσωματώνω με τη σαντιγί με απαλές κινήσεις
Μους φυστικοβουτυρο
150 γρ Philadephia
150 ml άχνη
190 γρ φυστικοβουτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Χτυπάω χωριά τα υπόλοιπα υλικά και τελος τα ενσωματώνω στην σαντιγί με απαλές κινήσεις
Μους Μυρτιλα
4 φύλλα ζελατινης
250 γρ Μυρτιλα
100 ml ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Κάνω τα Μυρτιλα πουρέ και βράζω μαζί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Μουσκευω τις ζελατίνες σε κρύο νερό και τις προσθέτω στο μείγμα με τα Μυρτιλα.
Αφήνω να κρυώσει και τα ενσωματώνω στη χτυπημενη κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις
Μους λευκής σοκολάτας
150 γρ λευκή σοκολάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ τυρί Philadephia
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος Προσοχή ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΡΆΣΕΙ και την ρίχνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα Χτυπάω σε σαντιγί μαζί με το τυρί.
Στολισα με βουτυρόκρεμα
300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ άχνη.
2 κσ βραστό νερό
Εκτέλεση:
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρισει.
Προσθέτω 1-2 κσ βραστό νερό για να γίνει λείο το μείγμα.
Χρωματίζω αν θέλω με χρώμα ζαχαροπλαστικης
Στολισα με τριαντάφυλλα από τον κήπο μας.
Η Συνταγή είναι από Evi Bithari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.