Συνταγές
ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΨΥΓΕΙΟΥ, ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΕΡΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “LENKO”
ΥΛΙΚΑ
600 gr. μπισκοτα γεμιστα
200 gr. βιταμ
ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗ
400 gr. τυρι κρεμα
100 gr.αχνη
300 ml. φυτικη κρεμα
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
500 ml. γαλα
6 κροκοι αυγων
150 gr. ζαχαρη
30 gr. κορν φλαουερ
100 gr. σοκολατα κουβερτουρα
20 gr. βουτυρο
5 κ.σ κακαο
5 κ.σ σαντυγι
ΣΑΝΤΙΓΥ
200 ml. φυτικη κρεμα
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κουπα νερο
1 κουπα ζαχαρη
3/4 κουπας κακαο
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματιζουμε τα μπισκοτα στο μουλτι.
Λιωνουμε το βιταμ και το προσθετουμε στα μπισκοτα.
Ανακατεβουμε καλα μεχρι να βραχει ολο το μιγμα.
Στρωνουμε το μιγμα στη φορμα.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα με τη ζαχαρη,το κακαο,τους κροκους (ελαφρως χτυπημενους) ,τις βανιλιες και το κορν φλαουερ (το οποιο προηγουμενος το εχουμε δυαλυσει με λιγο γαλα).
Βραζουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει η κρεμα.
Αφου αποσυρουμε την κρεμα απο τη φωτια,προσθετουμε το βουτυρο και την σοκολατα σε κομματακια.
Ανακατευουμε με το συρμα μεχρι να ομογενοπιοηθουν τα υλικα.
Αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει.Αφου κρυωσει η κρεμα προσθετουμε 5 κ.σ σαντυγι και την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατεψει.
Χτυπαμε το τυρι κρεμα με την ζαχαρη αχνη μεχρι να αφρατεψει.
Χτυπαμε την φυτικη κρεμα να αφρατεψει (κραταμε στην ακρη 5 κ.σ) και την υπολοιπη την προσθετουμε στην κρεμα τυριου.
Ανακατευουμε απαλα με την σπατουλα.
Χτυπαμε την φυτικη κρεμα μεχρι να αφρατεψει.
Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη και το κακαο για δυο λεπτα και προσθετουμε τις βανιλιες.
Απλωνουμε την κρεμα τυριου πανω στη βαση με τα μπισκοτα.
Στρωνουμε την δευτερη στρωσει με την κρεμα σοκολατα.
Διακοσμουμε τα παστακια με τη σαντυγι.
Περιχυνουμε με σιροπι σοκολατας.
Το σιροπι μπορουμε να το διατηρησουμε στο ψυγειο και να γαρνιρουμε μ’αυτο κεικ,τουρτες,παγωτα κ.α.
Η κουπα μου ειναι 250 ml.
Το τσερκι μου ειναι 18*28 cm.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “LENKO”