Συνταγές
Όνειρο το γλυκό του κουταλιού κεράσι, καλοφτιαγμένο με υπέροχο χρώμα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
. 1,5 κιλό πετροκέρασα καθαρισμένα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 φλυτζ. νερό
• 2 βανίλιες
• χυμό από 4 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και το χυμό από 3 λεμόνια, για 2 ώρες να σφίξουν.
Με το ειδικό εργαλείο, (ή με την ανάποδη μιας φουρκέτας για τα μαλλιά), αφαιρούμε τα κουκούτσια, πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψουμε τους χυμούς και τα κουκούτσια.
Όταν τα καθαρίσουμε όλα, ξεπλένουμε τα κουκούτσια με το 1 φλυτζάνι νερό και το φυλάμε για να το βαλουμε μεσα.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε εναλλάξ κεράσια και ζάχαρη σε στρώσεις και ρίχνουμε το νερό από τα κουκούτσια.
Τ᾿ αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να βγάλουν τα κεράσια τους χυμούς τους.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να πάρει βράση το γλυκό, χωρίς να ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσει.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πάρα πολύ τη φωτιά, (γιατί φουσκώνει πολύ) και με μια τρυπητή κουτάλα, ξαφρίζουμε τους αφρούς από την επιφάνεια.
Σιγοβράζουμε για 15΄, κι έπειτα αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει τελείως.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας μέσα τις βανίλιες και το χυμό από ένα λεμόνι, για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφού βγάλουμε το γλυκό από τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα, κρατώντας την από τα χερούλια, πολλές φορές, όσο αντεχετε
Έτσι θα φουσκώσουν τα κεράσια και θα ρουφήξουν μέσα το σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.