Συνταγές
Πολύ ωραίο χρώμα, δέσιμο – φανταστικό γλυκό του κουταλιού κεράσι και του χρόνου να είμαστε καλά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
2ποτήρι νερό
Το χυμό ενός λεμονιού
2βανίλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε τα κουκούτσια τα έβαλα στην κατσαρόλα σε κάθε σειρά κερασια πανω στρλωνουμε ζάχαρη και τα άφησα μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη τα βράζουμε με νερό σε σιγανη φωτια περίπου 30 λεπτά ξαφριζοντας και χωρίς να ανακατεψω καθόλου. Τέλος ρίχνουμε το χυμό κ τις βανίλιες το άφηνουμε 12 ώρες και το βράζουμε πάλι λίγο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
( Εάν τα κεράσια έχουν μαλακώσει πολύ χωρίς να δέσει το σιρόπι τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και βράζετε το σιρόπι μόνο του μέχρι να δέσει)
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για γλυκό κεράσι – Τραγανό και όλο γλύκα
Η Συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κιλά κερασιά 2 κιλά ζάχαρη 1 φακελάκι τον 30 γρ ξινό 200 γρ γλυκόζη το χυμό από μισό λεμόνι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε το κουκούτσι.
Βάζουμε νερό σε μία λεκάνη να τα σκεπάζει λιώνουμε το ξινό και τα βάζουμε μέσα. Βάζουμε την λεκάνη στο ψυγείο για 5 ώρες.
Σουρωνουμε και και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μία στρώση κερασιά μια ζάχαρη μέχρι να μπούνε όλα και τα βάζουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με ένα κρασοποτηρο νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά και το αφήνουμε 24 ώρες να ξεκούραστη.
Ξανά στη φωτιά ρίχνουμε την γλυκόζη και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και 3 βανίλιες.
Το αφήνουμε να κρυώσει αποστιρονο τα βάζα και μαζεύουμε το γλυκό .
Η Συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.