Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό ριτσέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Το ρετσέλι είναι από τις παλιότερες συνταγές. Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας για να αξιοποιήσουν τα ώριμα σύκα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πάρα πολλά!!!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλεγουμε 25 συκα γερα και οχι πολυ ωριμα(κατα προτίμηση μαύρα) .
Τα πλενουμε καλα και τα τρυπαμε σε 3-4 μεριες με το πιρουνι. (Τα συκα να ειναι με το κοτσανακι τους)
Βαζουμε σε πλατια κατσαρολα 1 κιλο ζαχαρη 1 βανιλια 4 γαρυφαλακια τα συκα 2 ποτ. νερο και το χυμο 1λεμονιου.
Αφηνουμε να βρασουν 10 λεπτα κουνωντας τη κατσαρολα και ξαφριζουμε.
Την αλλη μερα(αν θελουμε σ αυτο το σημειο προσθετουμε 1 κούπα πετιμεζι) ξαναβραζουμε μεχρι να δεσει το γλυκό μας.
Αν μας περισσέψει σιροπακι φτιαχνουμε ωραιότατο λικερακι προσθετοντας βότκα ή τσίπουρο στην αναλογία που μας αρέσει..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό του κουταλιού σταφύλι στον φούρνο – αγαπημένο και λαχταριστό
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
2 κιλα σταφυλια σουλτανινα
800 γρ ζάχαρη
1/2 ποτηρι του κρασιου ανθονερο
Χυμο απο μισο λεμονι
Αμυγδαλακια ασπρισμενα αν θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τις ρώγες σε ένα ταψί με την ζάχαρη ανακατεύοντας… σκεπάζετε με μία λαδόκολλα ,βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ώρα.
Βγάζετε τη λαδόκολλα ανακατεύετε σε περίπτωση που έχει κολλήσει ζάχαρη στο ταψί και ξανά βάζετε για άλλη μισή ώρα με 45 λεπτα ακόμα χωρις την λαδόκολλα.
Βγάζετε το γλυκό ρίχνετε το ανθόνερο το λεμόνι και αμύγδαλα αν θέλετε . Όταν Θα κρυώσει θα έχει δέσει το σιρόπι….τοποθετείται σε βάζα.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.