Συνταγές
Εύκολο και ελαφρύ γερμανικό γλυκό με γιαούρτι Kesekuchen
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
Για τη βάση:
250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. Ζάχαρη
100 βούτυρο φρέσκο ανάλατο η μαργαρίνη
1 βανίλια
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
Για το μείγμα γιαουρτιού:
500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι πλήρες η 2%
1 βανίλια
1 φακελάκια κρέμα βανίλιας (αυτό που βράζει)
1 αυγο
2 κ.σ ηλιέλαιο
250 ml γάλα 1,5% λιπαρά
160 γρ. Ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε πρώτα το μείγμα για τη βάση.
Χτυπάμε στο μίξερ η στο χέρι, αυγά. Ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουτερ και κάνουμε μια σφιχτή ζύμη. Την τοποθετούμε σε ταπερ, σκεπάζουμε με διαφάνεια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά.
Κάνουμε το μείγμα για τη γέμιση: σε μπολ ανάμιξης βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθουν.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά 20-22 cm ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και με ένα χαρτί κουζίνας το αλείφουμε να πάει παντού. Τοποθετούμε στο κέντρο τη ζύμη και σπρώχνουμε σιγά σιγά προς τα πλαϊνά με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε με τη ζύμη ένα μέρος από τα πλαϊνά και τον πάτο της φόρμας. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170′ C βαθμούς αέρα για 70′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Μυστικά:
Μπορούμε να βάλουμε στη ζύμη για τη βάση 1 κ.σ κακάο και να βγει σοκολατένια.
Τη ζύμη μπορούμε να την κρατήσουμε για 1 ημέρα στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.