Συνταγές
Τι ωραίο χρώμα, τι ωραίο δέσιμο – γλυκό κεράσι να κεράσουμε;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κεράσια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι τον 30γρ ξινό
4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
3 βανιλιες
1/2 ποτήρια νερού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια και βγάζω το κουκούτσι
Βάζουμε νερό σέ μία λεκάνη να τα σκεπάζει λιώνουμε το ξινό και ρίχνουμε τα κεράσια μέσα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βγάζουμε σουρωνουμε χωρίς να ξεπλύνουμε .
Βάζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Το πρωί ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και βάζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Δηναμονουμε τη φωτιά και βράζω για 15 λεπτά ξαφρίζοντας .
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξαναβάζω στη φωτιά βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
10 λεπτά πριν ρίχνουμε το χυμό λεμονιού τίς βανιλιες και τη γλυκόζη.
Δεν ανακατεύουμε μόνο κουνάμε κάπου κάπου την κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και κουνάω σταδιακά την κατσαρόλα να γεμίσουν τα κεράσια σιρόπι.
Αυτό γίνεται μέχρι να κρυώσει το γλυκό.
Αποστειρονουμε τα βάζα και γεμίζουμε .
Το διατηρουμε στο ψυγείο.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.