Συνταγές
Γίνονται από χυμό μέχρι σάλτσα για ψητά και ψάρια, αλλά και γλυκόξινη μαρμελάδα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είναι γλυκά, ξινούτσικα ,κόκκινα ή κίτρινα και με διάφορες ονομασίες ανα περιοχή, όπως ρίκια, αγρια δαμάσκηνα, προύνοι, τζάνερα, κορόμηλα, μπουρνέλες κλπ.
Περιέχουνε βιταμίνες και πολλά αντιοξειδωτικά και κάνουν καλό στη λειτουργία του εντέρου.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.
Υλικά
1 κιλό πολτός απο τζάνερα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φρουτάκια ,αφαιρούμε τυχόν κοτσανάκια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα, να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μαλακώσουν.
Αφού γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός τον περνάμε απο σουρωτήρι έτσι ώστε να κρατήσει τα φλούδια και τα κουκούτσια
Βάζουμε τον πολτό μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά τη μαρμελάδα μας, μέχρι να δέσει ,ανακατεύοντας συχνά και αφαιρώντας τυχόν αφρό.
Η μαρμελάδα μας έχει δέσει αν η πλάτη της ξύλινης κουτάλας κρατάει κομμάτια φρούτου.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα ανακατεύοντας και αφού σβήσουμε και αφήσουμε να ηρεμήσει την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνουν καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.