Συνταγές
Γιατι χατίρια δεν χαλάμε – παστίτσιο και καλή σας όρεξη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
2 πακέτα μακαρόνια για παστίτσιο
200gr mix τυριών έτοιμο στα super market
200gr τυρί gounda τριμμένο
2 κ.τ.σ βούτυρο
Για την σάλτσα κιμά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα κομμένο 2 φορές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
500γρ σάλτσα ντομάτας σπιτική
1 κ.τ.σ πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 γαρίφαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον κιμά: (πάντα τον φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ)
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ. Αλάτι, πιπέρι και το γαρίφαλο εάν βάλλω. Αφήνω να βράσει 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω νεράκι. Το αφήνω να βράσει 35-40 λεπτά.
Για την μπεσαμέλ:
3 ποτήρια νερού γάλα φρέσκο
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας corn flour
αλάτι, πιπέρι
μπόλικο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.τ.σ βούτυρο
2 κρόκους ανακατεμένους
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 2 1/2 ποτήρια γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, στο άλλο μισό προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Όταν ζεσταθεί το γάλα, πριν βράσει ρίχνω μέσα το μισό ποτήρι γάλα με το corn flour.
Ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει, ρίχνω το βούτυρο, τους
κρόκους και την υπόλοιπη τριμμένη gounda και ανακατεύω. — Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τα μισά στο ταψί. Ρίχνουμε το μισό mix τυριών και λίγη gounda επάνω στα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε επάνω από τα μακαρόνια τον κιμά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με το άλλο μισό mix τυριών και αδειάζουμε επάνω την μπεσαμέλ. Επάνω από την μπεσαμέλ ρίχνω και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 180 °C για 40 λεπτά και είναι έτοιμο!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.