Συνταγές
Γνήσια συνταγή με φανταστικό αποτέλεσμα για το πιο θεϊκό γερμανικό γλυκό – Κέζεν κούχεν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά ζύμης
320 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
90 γρ. ζάχαρη
1 κτγ. υγρή βανίλια η 2 κάψουλες
160 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 μικρό λεμονάκι ξύσμα
1 κρόκο
1 ολόκληρο baking
100 γρ. εβαπορέ
Κρέμα
1 κιλό γιαούρτι πλήρες
1- 1/2 φακελάκια άνθος βρασμού -όχι στιγμής
2 κτγ. βανίλια ή 3 κάψουλες
4 αβγά μεγάλα
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. εβαπορέ
1 μέτριο λεμόνι ξύσμα
Στην κρέμα από τα αβγά το ασπράδι μαρέγκα. Βάζουμε και το ασπράδι της ζύμης δηλαδή η μαρέγκα μας γίνεται με 5 ασπράδια.
Εκτέλεση ζύμης
Όλα τα υλικά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Όλα τα υλικά μαζί ζυμώνουμε με το χέρι. Εγώ γιαούρτι έβαλα το γιαούρτι που έχει ο Σκλαβενίτης στο δικό του το λέω γιατί κάποια προϊόντα διαφοροποιούν και τη γεύση, και βούτυρο έβαλα μισό αγελαδινό, μισό βιτάμ soft.
Εγώ το έβαλα ταψί 33×25 εκ.
Βουτυρώνω το ταψί και στα πλάγια και κάτω στρώνω λαδόκολλα, βουτυρώνω πάλι από πάνω, βάζω το ζυμάρι και αρχίζω, ανοίγουμε το χέρι μόλις λίγο το ανοίξω, βάζω λαδόκολλα για ευκολία και συνεχίζουμε να το πατάμε να πιάσει τον πάτο του ταψιού και λίγο στα πλάγια .
Γίνεται και σε μεγάλο τσέρκι με άνοιγμα, μόνο εκεί βάζουμε και στα τοιχώματα λαδόκολλα.
Εκτέλεση κρέμας
Έχουμε χτυπήσει την μαρέγκα μας δεν είναι ανάγκη να γίνει πέτρα κανονικά να μην έχει υγρά.
Όλα τα υλικά μαζι σε μπόλ χτυπάμε με μίξερ χειρός να αναμειχθούν καλά.
Ρίχνουμε την μαρέγκα, ανακατεύω από κάτω προς τα επάνω να μην ξεφουσκώσει το μίγμα με προσοχή.
Ρίχνουμε επάνω στην ζύμη μου.
Σε προθεμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε στους 170 έως 180 βαθμούς να ροδίσει η επιφάνεια, όταν περάσουν 40 λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο και κοιτάμε με το χέρι μας ελαφρά, πατώντας από πάνω να δούμε αν έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Εάν η κρέμα είναι σταθερή και έχει επάνω πάρει χρώμα καλό, το βγάζουμε, θέλει τουλάχιστον μία ωρίτσα, είναι ανάλογα το φούρνο εάν είναι πολύ δυνατός το βάζουμε στο πιο χαμηλό και πιο πολύ ώρα.
Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς είναι ένα από τα εξαιρετικά γλυκά.
Η συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.