Συνταγές
Το αγαπημένο μας φαγητό – γεμιστά με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4-5 ώριμες ντομάτες
4-5 πιπεριές λεπτόφλουδες
2 μεγάλα κολοκυθάκια
μελιτζάνες
1 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2-3 κρεμμύδια
1/2 του κιλού κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο χοντροκομμένο)
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
½ κούπας χυμό ντομάτας
1-2 πατάτες
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το εσωτερικό των λαχανικών, αφού τα πλύνουμε καλά ,κρατάμε τη ψίχα από τις ντομάτες ,τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.(εγω τις μελιτζανες τις ζεματαω σε καυτο νερο για 2 λεπτακια)
Αραδιάζουμε σε ένα ταψί τα λαχανικά και ετοιμάζουμε τη γέμιση ,αφού έχουμε ανάψει το φούρνο στους 200 C.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το λάδι και γλασάρουμε το κρεμμύδι ,τον κιμά τη ψίχα από τα κολοκυθάκια τις μελιτζάνες και το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει πριν.
Προσθέτουμε ½ κούπα νερό.
Στο μπολ ανακατεύουμε τη ψίχα της ντομάτας κομμένη σε κυβάκια ,το λάδι ,τον χυμό ντομάτας ,τα μπαχαρικά, το μαϊντανό και το μείγμα του ρυζιού που ετοιμάσαμε στο τηγάνι.
Γεμίζουμε τα γεμιστά και στα κενά που μένουν στο ταψί βάζουμε πατάτες κομμένες κυδωνάτες για να μην χάσουν το σχήμα τους τα λαχανικά.
Ψήνουμε στους 200 οC για 1 με μιαμιση ώρα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.