Συνταγές
Η Τέλεια φανουρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνα καλαμποκέλαιο 230 γρ
1 φλυτζάνα ζάχαρη 230 γρ η φλυτζάνα
2 φλυτζάνια πορτοκάλι + το ξύσμα 3 πορτοκαλιών
75 γρ σταφίδες μαύρες
75 γρ ξανθές
150 γρ καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ φαριναπ μαζί με ένα μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από τη προηγούμενη βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Την άλλη μέρα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο αλεύρι μαζί με τα καρύδια για να μην καθίσουν στο πατο της φανουροπιτας.
Κτυπάνε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο , το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς κτύπημα αλλά με τη μαριζ και τα ανακατεύουμε
Το αλεύρι το κοσκινιζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα.
για παραδειγμα 26 νούμερο ταψί. Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Ψήσιμο στους 170° στον αέρα, για 60′ ανάλογα βέβαια με το φούρνο σας
Μπορείτε να βάλετε μέσα ένα μαχαίρι ή καλαμάκι ξύλινο κι εάν δε κολλάει εινσι έτοιμη
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.