Συνταγές
Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-250γρ. αλεύρι για ψωμί
-30γρ.ζάχαρη
-3γρ. αλάτι
-185γρ. γάλα
-3γρ. μαγιά
-20 γρ. ανάλατο βούτυρο, (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την επικάλυψη
-40γρ. μαύρη σοκολάτα
-40γρ. λευκή σοκολάτα
Η καλύτερη θερμοκρασία του γάλακτος για τη ζύμη: Περίπου 30℃ την άνοιξη και το φθινόπωρο.Περίπου 10℃ το καλοκαίρι και περίπου 45℃ το χειμώνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, βάζοντας σε ένα ποτήρι 185 γρ. γάλα και 3 γρ. μαγιά. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα ξυλάκι.
Στη συνέχεια, σε ένα μπωλ θα βάλουμε 250 γρ. αλεύρι, 30 γρ. ζάχαρι και θα τα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα. Προσθέτουμε κατόπιν και 3 γρ. αλάτι και θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμη.
Θα αδειάσουμε το περιεχόμενο του ποτηριού στο μπωλ με το αλεύρι και με μία σπάτουλα θα τα ανακατέψουμε.
Αλευρώνουμε λίγο το τραπέζι και αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ. Με τα χέρια μας αρχίζουμε να το ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν το ανοίγουμε λίγο φτιάχνοντας έτσι ένα φύλλο ζύμης σε μέγεθος περίπου πιάτου. Στο κέντρο αυτού του φύλλου θα βάλουμε ένα κομμάτι ανάλατου βούτυρου περίπου 20 γραμμάρια και κλείνοντάς το φύλλο, θα το ζυμώσουμε καλά για περίπου 5 λεπτά έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Θα βάλουμε την ζύμη σε ένα μπωλ, θα το σκεπάσουμε με μεβράνη και θα το αφήσουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει έως και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά από λίγο χρόνο, όταν η ζύμη μας δηλαδή θα έχει φουσκώσει, θα την βγάλουμε από το μπωλ, θα την ανοίξουμε λίγο σαν φύλλο και με μία σπάτουλα θα την χωρίσουμε σε 16 ίσα κομμάτια.
Με αυτά τα κομμάτια της ζύμης, θα φτιάξουμε με τα χέρια μας πλάθοντάς τα, μικρές μπάλες και αφού τις σκεπάσουμε με μία πετσέτα θα τις αφήσουμε για 15 λεπτά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, παίρνουμε τις μπάλες αυτές της ζύμης και με τα χέρια μας τις ανοίγουμε λίγο σαν φύλλο. Με ένα κουτάλι θα βάζουμε στο κέντρο των φύλλων μαρμελάδα της επιλογής μας. Κλείνουμε το φύλλο κυκλικά εσωκλείωντας έτσι και την μαρμελάδα, δημιουργώντας πάλι μικρές μπάλες.
Θα βάλουμε όλα αυτά τα ψωμάκια που φτιάξαμε σε μία λαμαρίνα στην οποία θα έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμαρίνα διαστάσεων περίπου 18 εκατοστών. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν τα ψωμάκια.
Οταν θα δούμε τα ψωμάκια να έχουν φουσκώσει, θα βάλουμε τη λαμαρίνα σε φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά.
Οσο θα ψήνονται τα ψωμάκια στο φούρνο, παίρνουμε δύο μικρά μπωλ και ρίχνουμε 40 γρ. μαύρη στο ένα και 40 γρ. λευκή σοκολάτα στο άλλο. Βάζουμε τα μπωλ σε φούρνο μικροκυμάτων έως ότου λιώσει η σοκολάτα και την βάζουμε σε κορνέ.
Με αυτά τα δύο κορνέ θα στολίσουμε τα ψωμάκια. Οταν θα βγάλουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, θα βγάλουμε τα ψημμένα ψωμάκια με τη λαδόκολλα.
Μετά και το στόλισμα με τις σοκολάτες, η συνταγή μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο εδώ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes