Συνταγές
Απλά τέλεια πίτα χωρίς τύψεις, με αλεύρι ζεας και βρώμης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι Ζέας λευκό ή ολικής
200 γρ. Αλεύρι βρώμης
200 γρ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι (κάνει και στραγγιστό)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
Γέμιση:
200 γρ. γραβιέρα η άλλα κίτρινα τυριά
200 γρ. λευκό μαλακό τυρί (φέτα)
2 κ.σ γιαούρτι
Λιγο ελαιόλαδο
4-5 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
Για επαλληψη:
Σουσάμι και μαυροκουκι (προαιρετικά)
1 φλ. Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλ. Ελληνικού καφέ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε σε ενα μπόλ το αλεύρι,το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας ζυμώνοντας τα και κάνουμε μια απαλή ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπαζουμε για 30′ λεπτά να ξεκουραστει. Ακατεύουμε σε ενα μπολάκι τα τυριά το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. χτυπάμε το μείγμα για την επαλληψη και αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίσουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε ενα φύλλο αναμεσα σε χαρτί ψησίματος με τον πλάστη, στο μέγεθος του ταψιού μας. Λαδώνουμε ενα πυρεξ με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το φύλλο.
Βάζουμε με ενα κουτάλι όλη την γέμιση και από πάνω προσθέτουμε τα κομμένα λουκάνικα. Με την ίδια διαδικασία κάνουμε και το δεύτερο φύλλο και απλώνουμε πάνω στη γέμιση.
λείφουμε με το μείγμα γάλα ελαιόλαδου, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκουκι. ψήνουμε στους 190’C βαθμούς στον αέρα για 30′ λεπτά περίπου. Αφήνουνε να κρυώσει και κόβουμε την πίτα μας.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.