Συνταγές
Απίθανο κέικ κλασσικό – πολύ αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φαρίνα
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά.
Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά.
Βάζετε το μίγμα του κέικ σε φόρμα 24.5×10.5 cm βουτυρωμένη και αλευρωμένη
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Αφήνετε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει στην φόρμα. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για αφράτο κέικ μέσα στο άρωμα και τη γεύση με μερέντα ινδοκάρυδο και κομμάτια σοκολάτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ φαριναπ
150 γρ βουτυρο
200 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
100 γρ ινδοκάρυδο
Μερεντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και πρόσθετουμε ένα ένα τα αυγά. Υστερα τη βανίλια, το αλευρι ( πχ ολικής) και τελοσ τη σοκολάτα σε Κομματάκια εδώ έβαλα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και κομματάκια λευκής σοκολάτας) το μισό ινδοκάρυδο και τη μερεντα και ανακατέυουμε με το χέρι.
Ψηνουμε στουστους 170 αερα για καμιά ώρα. Μολις γίνει πασπαλιζουμε με μερεντα και ινδοκάρυδο αν θελουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sophia Gazi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”