Συνταγές
Αν και νηστίσιμο, γίνεται πάρα πολύ αφράτο και έχει καταπληκτική γεύση – Δοκιμάστε το…!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής-ΣΟΦΊΑ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΥ”
ΥΛΙΚΆ
5ΟΟ γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 κουταλιές σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, στο κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα (το μείγμα θα είναι λίγο σφιχτό μη σας ανησυχεί αυτό)
Χωρίζουμε τη ζύμη το 1/4 περίπου (ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε) βάζουμε το κακάο και το χτυπάμε στο μίξερ να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα η σε δύο μακρόστενα ή σε ατομικά φορμάκια.
Ρίχνουμε πρώτα το άσπρο μείγμα και από επάνω τις σοκολάτας, και με ένα κουτάλι κάνουμε σχήμα και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μάς καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο Κέικ αν όταν βγει έχει επάνω του κολλημένη ζύμη το κέικ δεν είναι έτοιμο)
Τέλος μόλις γίνει το Κέικ αφήνουμε να κρυώσει περίπου 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με κανέλα η ότι άλλο εσείς θέλετε να το διακοσμήσετε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής-ΣΟΦΊΑ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΥ”