Συνταγές
Ανοιξιάτικο ταπεινό φαγάκι με λαχανικά που δεν αρέσει σε όλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Marina Hatzidaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κουκιά και τις αγκινάρες, τα πλένουμε πολύ καλά… κόβουμε 2-3 φρέσκα σκορδάκια με το φύλλο στη κατσαρόλα ρίχνουμε τα κουκιά 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και τα σοτάρουμε να μαραθούν… προσθέτουμε 2 καροτακια σε φέτες, νερό ίσα με τα κουκιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα πόσο βραστερα είναι…(τα δικά μας είναι πολύ φρέσκα και μαλακώνουν γρήγορα)
Τότε προσθέτουμε τις αγκινάρες που τις έχουμε στο λεμόνι για να μην μαυρίσουν, βάζοντας τις όρθιες με το κοτσάνι προς τα κάτω…αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο λίγο νεράκι αλλά με προσοχή γιατί κατεβάζουν κι αυτές… βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, και διαλύουμε 2 κ.γ. κορν φλάουρ σε 3 κ.σ. ξύδι, το ρίχνουμε, ανακατεύουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Τα κουκιά ήταν ένα κιλό και κάτι, και 6 αγκινάρες..!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Marina Hatzidaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Κύβοι λαχανικών – τέλεια ιδέα για να έχεις πάντα έτοιμο σπιτικό ζωμό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε
4 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
1 πράσο
3 τεμ Σελερυ
2 ντομάτες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λάδι αλάτι πιπέρι νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 2 ώρες μόλις κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ και βάζουμε σε πάγο θήκες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”