Συνταγές
Ανεπανάληπτα εκλεράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τραγανά σπιτικά εκλέρ που θα γίνουν ανάρπαστα!
ΥΛΙΚΑ
Μετράμε με το ποτήρι 250γρ.
1 ποτήρι νερό
150γρ βούτυρο
1/2κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι γοχ
3-4 αυγά
Κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά την μισή έτοιμη κρέμα σοκολάτατάς την χτυπάμε με το γάλα, και στην συνέχεια την άλλη μισή, τα 150 γρ βούτυρο τα χτυπάμε με μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο ένα ζαχαρούχο και 1βανίλια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τό νερό το βούτυρο το αλάτι, ζάχαρη να βράσει. Μόλις βράσει χαμηλόνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και πολύ γρήγορα ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά για 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε αφήνουμε να κρυώσει μετά βάζουμε στο κάδο το μίξερ και χτυπάμε ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει ζύμη λίγο πιό σφιχτό από ζύμη τού κέϊκ. Εγώ έβαλα 5 μικρά αυγά.
Προσέξτε να μην είναι πολύ νερουλό βάλτε τά αυγά όσο πάρει.
Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε σχέδια( αν δεν έχουμε κορνέ βάζουμε με κουτάλι)σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε 190° με αέρα για 30 λεπτά!
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.