Κεικ
Ανακατέψτε αλεύρι με χυμό πορτοκάλι και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτά μας αρέσουν!!!! Τα απλά, τα οικονομικά και τα νόστιμα! Νηστίσιμο Τρουφάτο Κέικ με Γλάσο Σοκολάτας ανακατεύοντας αλεύρι με χυμό πορτοκάλι.. Μοσχοβολά πορτοκάλι 🍊!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για τη βάση
-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-400 γρ. χυμό πορτοκάλι
-300 γρ. ζάχαρη
-250 γρ. ηλιέλαιο
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-2 βανιλίνες
-100 γρ. τρούφα σοκολάτας
-1 κτγ. μαγειρική σόδα
-2 κτγ. μπέικεν πάουντερ
για το γλάσο
-350 γρ. νερό
-50 γρ. κακάο σκόνη
-130 γρ. ζάχαρη
-10 γρ. ηλιέλαιο
-30 γρ. κορν φλάουρ
-1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας με το σύρμα σε ένα μπωλ, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το ξύσμα και τη σόδα.
Συνεχίζουμε με τη ζάχαρι, τις βανιλίνες, το μπέηκιν και σταδιακά το αλεύρι.
Τέλος, αδειάζουμε την τρούφα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφού λαδώσουμε ένα ταψί 25Χ30 εκατοστά, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 50 έως 60 λεπτά.
Προχωράμε στην παρασκευή του γλάσου. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το νερό, το κακάο, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το γλάσο στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε να κρυώσει, και κατόπιν βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “αλεύρι με χυμό πορτοκάλι” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL