Γλυκα
Αγαπημένο και παραδοσιακό γλυκό σαραγλί που αρέσει σε όλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μια πολύ ωραία συνταγή για σαραγλί που μπορούμε να το κάνουμε με ηλιέλαιο αντί για βούτυρο λόγω νηστείας
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το σιρόπι
700 ml. νερό
1 κιλό ζάχαρη
3-4 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
χυμό από ½ λεμόνι
για το σαραγλί
500 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα ή φιστίκια αιγίνης
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
3 κουταλιές φρυγανιά
500 γρ. φύλλο κρούστας
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αναμιγνύουμε το νερό, τη ζάχαρι, τα γαρίφαλα, την κανέλα, και τη φλούδα λεμονιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες, και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε στο μίξερ τα καρύδια ή ένα μίγμα ξηρών καρπών και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, και προσθέτουμε την φρυγανιά. Ανακατεύουμε το μίγμα.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Στρώνουμε από πάνω του ένα άλλο φύλλο και βουτυρώνουμε.
Διπλώνουμε την μία άκρη των φύλλων και απλώνουμε μίγμα από τους ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε μία βέργα στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Πιέζουμε τις άκρες του ρολό να μαζέψει και αφαιρούμε την βέργα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετούμε τα σαραγλί σε ταψί. Αλείφουμε τα γλυκά με πινέλο και βούτυρο.
Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Μετά το ψήσιμο και ενώ τα σαραγλί είναι ακόμα ζεστά, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής :
Καλή απόλαυση για το καλύτερο σαραγλίπου έχεις ποτέ δοκιμάσει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics