Συνταγές
Αγαπημένο παστίτσιο για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
2 πακέτο μακαρόνια χονδρά
1200 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 σελίδας σκόρδο
Σάλτσα, Ντομάτας μαϊντανός ψιλόκομμένο Λίγο Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κιμά!
Για την κρέμα μπεσαμέλ
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λίτρα γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού τυριά τριμμένα, παρμεζάνα κεφαλοτύρι και γραβιέρα
4 αυγά χωρισμένα από κρόκους και ασπράδια
Μισό κουταλάκι του γλυκου μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Στραγγίστε καλά και βάλτε τα μέσα στην κατσαρολα τους, Ρίξτε επάνω χτυπημένα τα 4 ασπράδια και μια κούπα τυρί τα ανακατέψτε καλά. Σε ένα ταψί μεγαλο που το έχετε αλείψει προτα με λιγο βούτυρο ρίχνετε τα μισά μακαρόνια κάτω και μετά τον κιμά πάνω και ολοκληρώστε με τα άλλα μισά μακαρόνια .
Για Τον Κιμά
Σε μία κατσαρόλα Βάζετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά τα κρεμμύδια το σκόρδο προσθέτετε την σάλτσα Ντομάτας τον μαϊντανό τα μπαχαρικά και νεράκι Αφήνετε τον κιμά να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του …
Για την μπεσαμελ
Σε κατσαρολακι και σε χαμηλή φωτιά βάζετε το βούτυρο να λιώσει και διαλύεται μέσα το αλεύρι στην συνέχεια προσθέτετε το γάλα ανακατεύετε καλά και σε σιγανή φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζετε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τους κρόκους αυγών χτυπημένους και ανακατεύεται καλά, στην συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπα τυριά το μοσχοκάρυδο το αλάτι και το πιπέρι. σκεπάζετε τα μακαρόνια με την κρέμα μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με λίγο τυρί ,ψήστε το παστίτσιο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.