Συνταγές
Αγαπημένα Spring rolls που τα φτιάχνουμε συχνά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την Γέμιση
*μπορουμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο ή και να τα τηγανισουμε
σε ένα βαθύ τηγάνι βαζουμε ελαιόλαδο η σησαμέλαιο τσιγαριζω 2 κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες στην συνέχεια προσθέτω λευκο λάχανο κομμένο καρότο τριμμένο η κομμένο σε λεπτά μπαστούνια κολοκυθάκια πράσινα κομμένα σε λεπτά μπαστούνια μια καυτερή πιπεριά κόκκινη χωρίς τα σπόρια
τα σοτάρουμε καλά δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά θέλουμε να κρατάνε αρκετά να ειναι τραγανά, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας σόγια, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι γιατί η σόγια ειναι έτσι και αλλιώς αλμυρή
στο τέλος σβήνουμε με λίγο λευκό ξύδι, σε ένα μικρό μπολ βαζουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ με ελάχιστο νερό
Ανακατεύουμε τα προσθέτουμε και αυτο στη γέμιση για να δέσει να μην έχει καθόλου υγρά, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Παιρνουμε ένα πακέτο φίλο κρουστας δύο δύο τα φύλα τα κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα τα γεμιζουμε με τα λαχανικά μας κλείνουμε από το πλαϊνά και τα τυλίγουμε σε ρολακια, για να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα φιαχνουμε μια “αλευροκολλα” με λίγο αλεύρι και νερό και περνάμε τα φύλα γύρω γύρω αφού τα τυλιξουμε όλα σε ρολά τα τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμενω ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα να ροδίσουν καλά απο όλες της πλευρές
εναλλακτικά τα αλείφουμε με λάδι ψήνουμε στον φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς εως ότου ροδίσουν.
Τα Σερβίρουμε με sweet chili sauce η πικάντικη σάλτσα η soya sauce
* αν βρίσκετε να αγοράσετε, μπορείτε να βάλετε φύλλα ρυζιού
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.