Συνταγές
Αγαπημένα εκλέρ, καλύτερα κι από ζαχαροπλαστείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 ml νερό
2 πρέζες αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
160 γρ. Βιταμ με βούτυρο
230 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
2 βανιλιες
6 αυγά
Για τη ζύμη…
Βάζουμε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το βούτυρο σε μια κατσαρολα πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο.
Ρίχνουμε όλο μαζί το Αλεύρι και ανακατεύουμε έντονα με σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα μας..
Παίρνουμε το ζυμαρακι, το Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε για λιγο με το φτερό για να χλιαρεψει…
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί καλά το ένα πριν ρίξουμε το άλλο… Στο τέλος η ζυμη μας πρέπει να είναι αφράτη και μαστιχωτη…
Την βαζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε για 10 λεπτα στο ψυγείο…
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° αερα και στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα ρηχό ταψί. σχηματίζουμε με τη ζύμη μικρά μπαστούνια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν….
Τα Ψηνουμε για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τότε σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε λιγο την πόρτα του φουρνου και τα αφήνουμε μέσα για 15-20 λεπτά ακόμη….
Για την γέμιση…
1 σακ. Πραλινα ζαχαροπλαστικής
400 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε το γάλα με την σκόνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα….
Γλάσο…
180 γρ. Κουβερτούρα
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Σοκολάτα με γεύση φράουλα (προαιρετικά)
Λιώνουμε ξεχωριστά τις σοκολάτες μας με το ηλιέλαιο και τις αφήνουμε στην άκρη…
Στήσιμο…
Παίρνουμε τα σου μας τα ανοίγουμε στην μέση… βάζουμε κρέμα… κλείνουμε… βουτάμε το πάνω μέρος στην λιωμένη κουβερτούρα και αν θελουμε διακοσμουμε με την ροζ σοκολάτα…
Η δόση αυτή βγάζει περιπου 30 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος….
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.