Συνταγές
Ένα ταψί με πολλές νοστιμίες.. ΓΕΜΙΣΤΆ ΟΡΦΑΝΆ ΑΛΛΑ με ΠΟΛΛΆ ΑΡΏΜΑΤΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα ζεματαμε σε βραστό νερό με λίγο χοντρό αλάτι μέσα …και τα γυρίζουμε 2..με 3 φορές…περίπου 6 με 8 αμπελόφυλλα μαζί……. Εγώ βάζω 2 σειρές από ντολμαδάκια!
ΥΛΙΚΆ
Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης και αμπελόφυλλα!!!
Από μυρωδικά θα βάλουμε μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο.
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά και 4 σκελίδες σκόρδο.
Τη ψίχα από τις ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
2 κσ πελτέ
αλάτι,πιπέρι και πολύ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από ρύζι υπολογίζουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό και για τα ντολμαδάκια περίπου 1 κ.γ.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Να μην είναι πολύ πικτή η γέμιση από ρύζι …
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και με το υπόλοιπο υλικό τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα μας
Ρίχνουμε νερό στο ταψί μας να σκεπάσει και τα ντολμαδάκια μας
Εγώ τα φτιάχνω από τη προηγούμενη ημέρα για να μελώσουν και να δέσουν τα αρώματα.
Βάζω το ταψί μου στο ψυγείο κα την άλλη μέρα να ψήνω σκεπασμένα με αμπελοφυλλα επάνω από τα ντολμαδάκια λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο στους 200βαθμους για 90′
Στη συνέχεια τα ξεσκεπαζω κ τα ψήνω για άλλα 20′ για πάρουν χρώμα.
Αυτό βέβαια..εξαρτάται …από τη δύναμη του φούρνου σας
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.