Ορεκτικα
Μπαστούνια γραβιέρας φούρνου! Δεν τρως μόνο ένα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν δεν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις μπαστούνια γραβιέρας στην κουζίνα σου, ήρθε η ώρα. Με σάλτσα για πίτσα και γραβιέρα τριμμένη, το γευστικό αποτέλεσμα απογειώνεται!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
470 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
8 γρ. ξηρή μαγιά
1 κτσ. ελαιόλαδο
1 κτγ .αλάτι
100 γρ. γραβιέρα
300 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου κατά προτίμηση εμφιαλωμένο
σάλτσα για πίτσα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, αδειάζοντας πρώτα το νερό σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο, τη μαγιά, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να διαλυθεί η μαγιά. Κατόπιν, συμπληρώνουμε σταδιακά το μισό αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε περίπου 120 γραμμάρια από την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας, σκεπάζουμε με μία σακούλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 έως 40 λεπτά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε τη σακούλα και βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο. Χρησιμοποιώντας μία ηλεκτρονική ζυγαριά, κόβουμε με μία σπάτουλα τη ζύμη σε κομμάτια των 100 γραμμαρίων.
Πλάθουμε τα κομμάτια αυτά σε μπαλάκια και κατόπιν τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε σχήμα μπαστουνιού με μήκος περίπου 35 εκατοστά. Βάζουμε τα μπαστούνια της ζύμης σε μία λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε την σάλτσα για πίτσα και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα μπαστουνάκια. Προσθέτουμε στα μπαστουνάκια αρκετή γραβιέρα και τέλος στολίζουμε με πάπρικα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα να ψηθούν τα μπαστουνάκια στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα μπαστουνάκια να κρυώσουν.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε τα μπαστούνια. Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL